Welkom bij

Wereldwinkel Boxmeer

Boxmeer is Fairtrade-gemeente

 

Op zaterdag 10 mei 2014 heeft de gemeente Boxmeer formeel de eretitel ‘Fairtrade Gemeente’ gekregen uit handen van de landelijke jury. Van 14.00 tot 17.00 uur stond de hal van het gemeentehuis in het teken van Fairtrade! Vanwege het slechte weer was het noodzakelijk om naar binnen uit te wijken, maar het was een geslaagd, goed bezocht en gezellig evenement.
De hal van het gemeentehuis was gevuld met stands van winkels en organisaties die zich actief inzetten voor fairtrade of ontwikkelingssamenwerking. Zo waren de Wereldwinkel, Albert Heijn en Hema aanwezig met hun fairtrade-assortiment. Basisschool De Peppels mocht fairtrade-bananen van Jumbo uitdelen. De Protestantse Gemeente schonk fairtrade koffie. De werkgroepen Lalibela, Yayeme, Furaha Orphans, Peuple du Monde, Actiegroep Papoea Nieuw Guinea en La Vecina lieten zien voor welke projecten zij zich sterk maken. Er was een fairtrade chocoladefontein met allerlei lekkere chocoladehapjes en er was een fairtrade modeshow van kledingwinkel Sari.
Doun-Doun en Fanfare van de Vierde Hoedanigheid zorgden voor de muzikale omlijsting.
Om 15.00 uur reikte wethouder Hendriks-Van Haren gemeentelijke fairtrade raamstickers uit aan Woonzorgcentrum Sint Anna en aan Multifunctioneel centrum Het Kruispunt. Beide gebruiken fairtrade koffie en thee en zijn bewust bezig met fairtrade en duurzaamheid. Uiteraard heeft onze winkel deze raamsticker eerder ook al ontvangen.
Daarna sprak Michèl Evers namens de jury van de Landelijke Fairtradegemeente Campagne zijn complimenten uit voor de Werkgroep Fairtrade van de gemeente Boxmeer en over wat gezamenlijk is bereikt en overhandigde hij het officiële bord met de eretitel Fairtrade Gemeente aan locoburgemeester Ronnes en wethouder Hendriks-van Haren.
 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie vind je op de website van Fairtrade gemeente:

www.fairtradegemeente.nl